Appartementen 2009.26

Op een complex terrein in de binnenstad wordt rondom een privaat binnenplein een klassiek geïnspireerd grootschalig appartementsgebouw opgetrokken.

De buitenzijde integreert zich door zijn hoogte, de ritmiek van zijn raampartijen en zijn geleding in de bestaande omgeving. De lichte bepleistering en de deels uitwendige, deels interne terrassen betrekken het gebouw in de straat.

Het binnenplein, aangelegd op de ondergrondse parkeergarage, is zowel het terras van de aanpalende appartementen als een groene buitenruimte waar alle appartementen op uitkijken.

In de achtergevels is subtiel het evenwicht gehouden tussen ruime beglazing vanuit de leefruimtes, privacy tussen de ruime terrassen en een sterke ritmiek van de gevels. De tegenoverliggende achtergevels fungeren als een rustig kader tegenover een chaotische stad op de achtergrond. Intern is er eenzelfde evenwicht te vinden tussen efficiënt ruimtegebruik, aandacht voor levenskwaliteit en creëren van een duidelijke structuur binnen moeilijke terreingrenzen.